Tim Berners-Lee prvu web stranicu na svijetu upogonio je 20. prosinca 1990. godine. Iako se tijekom dva i po desetljeća sa stolnih računala proširio na pametne telefone i niz drugih zaslona, web je u srži ostao isti

Kad je prva web stranica svijeta profunkcionirala nije bila posve javna (za to je trebalo pričekati do kolovoza iduće godine), niti je nudila puno više od objašnjenja kako funkcionira projekt temeljen na hipertekstu. Svejedno je postavila temelje za većinu internetskog iskustva kakvo danas poznajemo.

Što njegovi tvorci rade danas? Sir Berners-Lee je i dalje tijesno povezan s webom, kao direktor World Wide Web Consortiuma čiji je suosnivač, ali i kao branitelj weba od cenzuriranja koje vlasti pokušavaju nametnuti i uništavanja neutralnosti neta, što pokušavaju telekomi. 

CERN, institucija u kojoj je web prvi put vidio svjetlo dana, i dalje se bavi mrežnim istraživanjima, ali je poznatiji po sudaranju čestica. U cilju proslave 25. rođendana weba na adresi http://info.cern.ch postavljena je svojevrsna replika originalne stranice iz 1990.

Iako se tijekom dva i po desetljeća sa stolnih računala proširio na pametne telefone i niz drugih zaslona, web je u srži ostao isti: vitalan, dinamičan alat za dijeljenje informacija diljem svijeta. Ne dogodi li se nešto neočekivano, vjerojatno će nam praviti društvo i kad dođe vrijeme za 50. rođendan.