Američka savezna uprava za civilno zrakoplovstvo, Federal Aviation Administration (FAA), objavila je kako vlasnici dronova u SAD-u moraju ih registrirati do 19. Februara na njihovim stranicama.

Registracija počinje 21. Decembra, te je besplatna do 20. Januara, a nakon tog datuma registraciju će naplaćivati 5 dolara. Registracija je obavezna za sve dronove koji se koriste za hobi težine između 250 grama i 25 kilograma (0,55 i 55 funti). Prilikom registracije vlasnici dronova moraju dati ime, fizičku adresu, i adresu elektronske pošte, a zatim moraju na svoje dronove staviti registracioni broj ili registrovati serijski broj kod FAA.

Za dronove koji se koriste u poslovne svrhe vrijede druga pravila, odnosno za njih upotreba je zabranjena ukoliko kompanija ne dobije posebno odobrenje od FAA. Očekuje se kako će FAA objaviti pravila za legalno korištenje dronova u poslovne svrhe sredinom sljedeće godine.

Ukoliko korisnik ne registruje svoj dron prijeti mu kazna do 27.500 dolara, a u slučaju kriminalnih radnji kazna je do 250.000 dolara.