Prema pisanju Reutersa, računarske znanosti postale su najpopularniji kolegij kod studentica preddiplomskih studija Sveučilišta Stanford u Kaliforniji, studentice čine 30% svih polaznika tog kolegija.

U računarskim znanostima poznat je stereotip ili uvjerenje kako u njoj uglavnom prevladavaju muškarci, no to se ipak postupno mijenja. Prema pisanju Reutersa, kolegij računarskih znanosti je najpopularniji odabir studentica preddiplomskih studija Sveučilišta Stanford u Kaliforniji.

Konkretno, navedeni kolegij računarskih znanosti trenutačno pohađa 214 djevojaka koje čine 30% svih polaznika toga kolegija. Taj podatak je važan i zbog činjenice što su mnoge tvrtke u Silicijskoj dolini osnovali bivši Stanfordovi studenti, kao što je su, na primjer, Google i Yahoo.

Prema podacima koje je objavila američka Nacionalna fondacija za znanost (National Science Foundation), žene čine 57% studenata koji su primili prvostupničke diplome u SAD-u, no samo njih 18% je primilo takve diplome iz računarskih znanosti.