Najpoznatiji srpski auto ima mnogo imena - yugo, jugić, "ono s*anje". E, pa naša omiljena krntija slavi 35 rođendan! Dok on polako ulazi u krizu srednjih godina, da se podsjetimo kako je obilježio našu mladost.

Yugo nije auto. Yugo je način života.

To je, vjerovatno, jedini slučaj u univerzumu da je neko uspio da registruje blam kao motorno vozilo. Evo šta znaju svi oni kojima je ovo dražesno vozilo čudovištance bilo prvijenac.

Ko prvi seks

Prvi poljubac je možda davno zaboravljen, ali guranje prvog Yuga sigurno nije. Prvi izlazak sa ovom opakom mašinom na autoput je kao prvi seks. Ne znaš da li ćeš uspjeti da uđeš, sve oko tebe se trese i moliš boga da te ne izda do kraja.

Google, bitch

Svaki vlasnik Yuga ima podsvjesnu mapu apsolutno svih auto servisa od Beograda do Budve. Postoji realna šansa da će mu zatrebati bar tri.

Krc, Milojka

Pri polaganju vozačkog ispita treba da postoji i audio test samo za vlasnike Yuga. Prije ili kasnije razviće šesto čulo za prepoznavanje krckanja svoje mašine. Blago povišeno lupkanje znači da se samo konstrukcija auta blago raspada, ritmično pištanje znači da su otpali brisači, a dramatična eksplozija znači da si ostao bez dva točka. Nadamo se - prednja. Ionako si već navikao da ga guraš.

Braća po blamu

Nema tog tipa koji nije u Yugu vozio djevojku samo da bi prokletinja stala i ugasila mu nade i snove. Dobra stvar kod ove šklopocije je što - ma kako veče prošlo, nešto ćeš da guraš. Osim toga, sestro, ako bar jednom nisi gurala Yuga uzbrdo u dvanaesticama nisi ni živjela.

Ovo je nama naša konzerva dala:

1) Jugić je bio utješna nagrada u kvizovima. O kakvoj utjesi pričamo? Realno - dobio si i kola i teretanu gratis.

2) Koliko vas može da kaže da mu je Brus Vilis izgovorio ime? E, pa Yugo može. Iz filma "Umri muški":

yugo2

3) U filmu "Ko je ubio Monu" igra Džejmi Li Kertis, ali i jugići. Mnogo jugića.

4) Ova slika.

yugo3

Sretan 35. rođendan! Yugo - neće dugo.