Nakon problema, koje je imao sa prošlogodišnjim Galaxy Note7 modelom, Samsung ulaže dodatna sredstva i preduzima potrebne korake kako se ovo ne bi ponovilo - kako sa prepravljenim Note7 modelom, tako i sa nekim drugim telefonom.

Kako bi osigurao da su svi uređaji koje proizvodi sigurni, Samsung je implementirao i rigoroznije procese testiranja baterije. Takođe, kompanija istražuje sigurnije alternative koje bi mogle zamijeniti litijum-polimer baterije koje se danas koriste.

Prema izvještajima Korea Heralda, Samsung SDI će biti spreman za isporuku solid-state litijum baterija u naredne dvije godine. Solid-state baterije imaju brojne prednosti naspram konvencionalnih litijum-jonskih baterija. Prva i najbitnija je da su nezapaljive i otporne na eksplodiranje.

Pored ovoga, baterije su štedljivije i imaju do pet puta duži životni vijek. Solid-state baterije se pune do šest puta brže.

Nema garancija da će se samsung prebaciti na Samsung SDI, jer ovu odluku treba da donesu kompanijini zvaničnici. Međutim, druge kompanije takođe rade na sopstvenim solid-state baterijama, a među njima je i Samsungov veliki rival LG.