Čitatelji 24sata i Auto starta kompaktu iz Russelheima udijelili su najviše glasova. U izboru je sudjelovalo 24.740 čitatelja.

Nakon što je trijumfirala na izboru za HR Auto 2016., Opel Astra je postala i Najauto 2016.

Tako su odlučili čitatelji 24sata i magazina Auto start koji su kompaktu iz Russelheima udijelili najviše glasova. Glasovanje putem SMS-a i web stranice trajalo je gotovo mjesec dana. Od 24.740 pristiglih važećih glasova njih 17,13%, odnosno 4238, bilo je za Astru. Time je najveća zvijezda godine uvjerljivo nadmašila drugoplasirani Audi A4, koji je skupio otprilike 1000 glasova manje, odnosno 12,89%.

Na treće mjesto se plasirala Suzuki Vitara, koja se, prema odličnim prodajnim rezultatima, očito zavukla pod kožu kupcima i fanovima u Hrvatskoj. Četvrto mjesto osvojio je povoljni kompaktni SUV Hyundai Tucson, dok su se na peto i šesto mjesto smjestila još dva kompaktna SUV-crossovera. BMW-ov X1 tijesno je nadmašio Renault Kadjara. Sa samo 19 glasova manje od Kadjara sedmo mjesto pripalo je Škodi Superb, što je malo niži plasman od očekivanog. Novi japanski gradski model Mazda2 osma je s gotovo 800 glasova manje, a slijedi Kia Sorento. Mrvice su na posljednja tri mjesta pokupili Honda Jazz, Toyota Avensis i Volkswagen Touran. 

U sklopu izbora Najauto 2016. podijeljene su i titule po kategorijama. Specijalizirani novinari Auto starta i 24sata tako su dodijelili dodatnih 12 priznanja. Volkswagen Touran je proglašen obiteljskim autom godine, najpouzdaniji auto je Toyota Avensis, najbolji gradski auto Honda Jazz, najbolji SUV Kia Sorento, eko autom je proglašena nova Mazda2, poslovnim autom Škoda Superb, najbolji crossover je Renault Kadjar, nagradu za dizajn je odnio BMW X1.Najpoželjnijim automobilom je proglašen Tucson, nagradu za najbolju kupnju uzela je Vitara, Audi A4 je proglašen najboljom limuzinom, a Opel Astra je najbolji kompakt na tržištu.

6H98NoE