Microsoft većinu svojih aplikacija drži u dobro ažuriranim, sa update-ima koji često donose dosta poboljšanja i novih funkcija.

Najnovija aplikacija, koja dobija jedno ovakvo ažuriranje, jeste Skype. S obzirom na to da je Google objavio Android 7.0 Nougat za Nexus uređaje, dosta aplikacija je postalo beskorisno zbog nekompatibilnosti sa novom platformom. Druge su dodale manja ažuriranja koje su ispravile ovaj problem.

Microsoft je tako za Skype donio ažuriranje, koje ne samo da donosi podršku za Android 7.0 Nougat, već donosi i neke nove funkcije ali i ispravke određenih problema. Ovo uključuje prikazivanje sugerisanih kontakata iz drugih Skype aplikacija u Skype-u za Android. Takođe, uključene su i brojne optimizacije i ispravke za video poruke na Samsung uređajima. Tu su i ispravke bugova sa dolazećim pozivima i rušenjem sistema.

Nova verzija Skype apliakcije je dostupna preko Google Play prodavnice, a ukoliko je već instalirana na uređaju, ažuriranje bi trebalo da bude dostupno na telefonu.