Nakon što je odgođeno beta testiranje novog Gran Turismo naslova, odgođena je i sama igra koja je trebala izaći u jedanaestom mjesecu ove godine.

Čini se kako je Gran Turismo Sport naletio na oštar predmet na stazi koji je usporio njegov razvoj. Tvorac serijala Kazunori Yamauchi na PlayStation Blogu obznanio je kako njegova ekipa treba više vremena da bi usavršila igru pa ju stoga pomiče na 2017. godinu. Yamauchi objašnjava da ne želi nikakve kompromise po pitanju iskustva pa se igra odgađa do daljnjega.

Interesantno je kako je planirano beta testiranje GT Sporta isto tako otkazano – iz razloga da Polyphony Digital stigne na vrijeme dovršiti kompletnu igru. Nije poznato gdje je točno zapeo razvoj igre s obzirom da smo nakon najave slušali uglavnom vijesti o tome što igra neće imati – uključujući dinamične sustave vremenskih uvjeta i vremena dana, kao ni mod karijere.

Po zadnjim informacijama GT Sport bio je dovršen oko 70% početkom osmog mjeseca pa ukoliko nije došlo do nekih većih promjena u viziji što bi igra trebala biti, izlazak ipak ne bi trebao biti tako daleko.