Prema najnovijem izveštaju koji donosi Forbes, LG G6 telefon čije zvanično predstavljanje se očekuje na Svijetskom mobilnom kongresu u februaru, neće biti baziran na Qualcomm-ovom Snapdragon 835 procesoru.

Umesto toga, potvrđeno je od strane industrijskih insajdera, telefon će ispod haube imati prošlogodišnji Snapdragon 821, koji jeste moćan procesor, ali ne u toj mjeri kao Snapdragon 835. Forbes naglašava da Snapdragon 835 neće biti dostupan u velikim količinama prije aprila, jer Samsung planira da ga implementira u Galaxy S8 telefon i tako ga ostavi van domašaja ostalih proizvođača.

Isti medij takođe navodi da će Galaxy S8 biti predstavljen 14. aprila u Južnoj Koreji. Većina Samsungovih konkurenata među kojima je i LG, tako je primorana da se oslanja na druga riješenja ukoliko žele da objave svoje telefone visoke klase pre aprila. Podsetićemo da je Qualcomm razvio Snapdragon 835 u saradnji sa Samsungom. HTC koji je nedavno predstavio U Ultra sa Snapdragonom 821 se takođe suočio sa istim problemom.